<span class="hpt_headertitle">Ubiše nam Ferdinanda</span>

Ubiše nam Ferdinanda

ferdinand

Ubiše nam Ferdinanda

U Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine u Sarajevu 13. septembra 2021. godine, u okviru edicije Memoria Bosniaca, predstavljen je prijevod knjige “Ubiše nam Ferdinanda”, čeških autora Martina Ježeka i Pavela Trojana, originalnog naslova “Tak nám zabili Ferdinanda”. Knjigu su predstavili direktor NUB BiH i glavni i odgovorni urednik Ismet Ovčina, prevoditeljica i recenzentica Zvjezdana Marković, recenzent Valerijan Žujo i urednica Adisa Žero, a auditoriju se obratila zamjenica ambasadorice Češke Republike Soňa Ubović. Kao dodatak knjizi štampano je četvrto izdanje “Imenika – adresara Čeha u Sarajevu 1910. godine” kojeg je uredio Valerijan Žujo. Česi su oduvijek pokazivali interes za zemlje i narode s kojima su proveli 40 godina u zajedničkoj državi, ali i Balkan u cjelini, što se vidi i iz ove knjige. Ostavili su neizbrisiv trag svoga rada, ali i prijateljstva koja i danas traju. Kratki edukativni videofilm najljepše je zaokružio predstavljanje kojem su, uz druge zainteresirane, prisustvovale predsjednica “Česke besede” Sarajevo Jovanka Manzalović Šalaka i potpredsjednica za kulturu Leona Sabolek.

Online kurs možete pogledati ovdje:

3 comments

gate.io

Your article helped me a lot, thanks for the information. I also like your blog theme, can you tell me how you did it?

gate.io discount code

Looking forward to reading more. great article. Really looking forward to reading more books. cool. I really enjoy reading a thought provoking article. Also, thanks for allowing me to comment!

BammexY

cheap cialis online canadian pharmacy 11, 13, 16, 17, 22, 24 In almost all cases, patients perform self testing every 1 2 weeks while, often due to inconvenience, patients managed by routine medical care are tested at intervals of 4 8 weeks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *